Cremet blomkål i flødesauce

Cremet blomkål i flødesauce

Med fare for at gentage mig selv, så er blomkål simpelthen bare grøntsagernes svar på et universalværktøj. Der findes næsten ikke den ting, det ikke kan bruges til, og det kan smage på så mange forskellige måder, at man næsten ikke tror det.

Med den her cremet blomkål i flødesauce, kommer man ikke til at savne sine oprindelige flødekartofler lige med det samme, jeg lover!

Det her tilbehør kan bruges til alle tænkelige former for kød, og smager bestemt ikke dårligere på 2. eller 3. dagen.
Vi spiste det sammen med en KÆMPE bøf fra grillen og lidt friskbagt flute med smør.

 

Cremet blomkål i flødesauce  cremet blomkål i flødesauce  cremet blomkål i flødesauce

 

opskrift

cremet blomkål i flødesauce

6 personer

 

1 blomkål

1 løg

2 fed hvidløg

2 dl fløde

200 g philadelphia friskost

2-3 dl revet mozarella (eller anden ost til gratinering)

salt og peber

 

 

sådan

Fjern stok og blade og skær blomkålen i skiver (ca. 0,5 cm tykkelse). Hak løg og hvidløg fint og fordel det sammen med blomkålen, i et ovnfast fad.
Jeg lægger det gerne i lag - blomkål, løg/hvidløg, blomkål, løg/hvidløg osv.

Bland fløde og philadelphia i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Smag flødesaucen til med salt og peber, og hæld den over i fadet med blomkål, jævnt fordelt.

Sæt fadet i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Tag fadet ud af ovnen og drys med revet mozarella på toppen. Sæt fadet tilbage i ovnen og gratinér retten indtil osten bliver gylden, ca. 15 minutter.
Du kan evt. øge temperaturen lidt til sidst, hvis du gerne vil have osten ekstra sprød.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *