Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry er vist en klassiker i danmark, og det er sjældent mad støder på folk der ikke bryder sig om retten. Det er enkelt at lave og det smager godt, så der er ingen grund til hvorfor det ikke skulle være på madplanen ofte. Det mest almindelige er at spise retten med ris, så en god erstatning til det kunne være blomkålsris, men jeg varierer ofte mit tilbehør. Jeg syntes det er lige så lækkert med smørstegte grøntsager, spidskål osv.

Her får du min udgave af LCHF / keto boller i karry, som bliver lækker og cremet helt uden jævning.

 

boller i karry    boller i karry

 

 

Opskrift

Boller i Karry

4-6 personer

 

Til boller

500 g hakket svinekød (eller en blanding af kalv og flæsk)

0,5 løg (meget fint hakket eller revet)

1 æg

3 tsk groft salt

2 tsk stødt sort peber

1 bouillonterning (evt. okse)

 

til saucen

Olie

0,5 løg (relativt fint hakket)

1-2 spsk gul karry (afhængig af styrke)

5 dl kogevand fra bollerne

2 dl fløde

200 g Philadelphia (eller anden friskost)

salt og peber

 

Sådan

Start med at røre farsen sej med salt, gerne ved hjælp af en røremaskine eller håndmikser (dette er vigtigt, så bollerne får en god fast konsistens). Når farsen er rørt grundigt med salt, tilsættes æg, peber og løg og blandes grundigt i. Sæt en gryde over med vand og bouillon og bring det i kog - form farsen til boller (12-16 stk.) og læg dem i det kogende vand.

Når bollerne er kogt (de er færdige når de flyder ovenpå) tages de op af vandet, og lægges til side. Smid IKKE kogevandet ud, det skal bruges til saucen.

Varm olie op i en gryde og svits hakket løg og karry. Tilsæt kogevand, fløde og flødeost og lad det simre ind til det har en lækker cremet kosistens. Det kan godt tage lidt tid, så hav tålmodighed - jeg garanterer at saucen vil blive tykkere jo længere den koger. Når saucen har den rette creme konsistens, smages til med salt og peber (det er vigtigt det først gøres til sidst, da du ellers risikerer at oversalte) og bollerne tilsættes.

Servér dine boller i karry med blomkålsris, dampede grøntsager, smørstegt spidskål eller lignende. Kokosmel og frisk peberfugt fungerer også perfekt til 🙂

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *