Broccolisalat, og en grissebasse på grillen!

Broccolisalat, og en grissebasse på grillen!

eller i hvert fald et stykke af en gris.

I dag stod menuen på porchetta, lavet på grillen, og en skøn broccolisalat til. Vi er fortsat uden køkken herhjemme, og jeg kan godt mærke det snart har stået på i 5 uger. Det er ikke som sådan et problem, men det er lidt mere besværligt. Jeg forsøger at sørge for, at vi trods alt, får lidt forskellig mad, og gerne en masse grøntsager som sædvanligt. Men når jeg gerne vil spare en masse på opvasken (det er bare ikke praktisk at vaske op på badeværelset) og helst ikke vil bruge for mange forskellige råvarer (fordi det er bøvlet at rende frem og tilbage), så begynder jeg at blive lidt udfordret på kreativiteten.

Det gode er jo, at man kommer virkelig langt med et godt stykke kød, og lidt lækkert tilbehør. En broccolisalat opfylder jo om noget mine kriterier for lidt opvask og få ingredienser, og så smager det bare urimelig godt... nå ja, så er det jo også sundt 🙂 Man behøver ikke engang være særlig kreativ, for at lave en lchf udgave af denne skønne salat, for den har allerede som standard, både grøntsager, fedt og masser af smag.

Porchettaen er lavet på den nemmest tænkelige måde - den er nemlig købt helt færdig, krydret og rullet! 

 

porchetta  Broccolisalat og grissebasse

opskrift

Broccolisalat m. bacon og rødløg

4 personer

 

2 stk broccoli

1 rødløg

150 g bacon i skiver

til dressingen

2,5 dl mayonnaise (du kan lave den selv på få minutter - opskrift)

1 dl creme fraiche 18% (eller 38%)

1 spsk rødvinseddike

1 spsk sukrin gold

salt og peber

sådan

Steg bacon sprødt på en pande og læg det på fedtsugende papir.
Del broccoli i små fine buketter og hæld dem i en stor skål∗. Skær rødløg i kvarte ringe og bland det ned i skålen.

I en anden skål, blandes mayonnaise, creme fraiche, rødvinseddike og sukrin. Smag dressingen til med salt og peber og hæld den herefter over broccolien og rør det hele godt sammen.

Stil gerne broccolisalaten på køl en times tid (eller længere) inden den skal serveres.
Lige inden servering, knuses den sprøde bacon og blandes i salaten.

∗ Du kan vælge at blanchere broccolien ganske kort, eller lade den være rå.

TIP: Du kan løfte din broccolisalat til nye højder, ved at pifte den op med lidt ristede pinjekerner og nogle syltede rødløg

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *