Er en burger uden bolle overhovedet en burger?

Er en burger uden bolle overhovedet en burger?

Det er det vel egentlig ikke, og jeg er klar over, at det kan være tæt på en dødssynd, hvis man kommer til at kalde en burger uden bolle, for en burger, hvis man er i nærheden af personer der dagligt spiser brød.

Så hermed en undskyldning, på forhånd, til alle jer derude, der sidder og læser med. Jeg kan næsten garantere for, at én af jer kommer til at syde af raseri om lidt.

Jeg har nemlig tænkt mig at kalde min burger uden bolle for... ja, en BURGER!

Når man i 3 år har levet (stort set) uden brød, så begynder det at blive til en ret uvæsentlig del af ens tanker, når det kommer til mad. Jeg siger ikke at jeg ikke kan lide brød, for det ville være en lodret løgn, men når jeg får en burger, så savner jeg ikke den kedelige sesambolle. Ikke engang lidt!

Det første års tid jeg levede efter LCHF principperne, forsøgte jeg desperat at erstatte alt det jeg normalt ville spise, med lignende lchf udgaver. Men det gik langsomt op for mig, at det ikke alene var umuligt, men også fuldstændig unødvendigt. Når jeg laver en burger, så fylder jeg alle de lækre ting i jeg kan tænkte på, med super god samvittighed. Der er masser af smag og forskellige konsistenser, og det sidste jeg mangler er faktisk en bolle.

Her til aften fik vi en lidt anden udgave end den vi plejer, men den var ikke mindre god.
En stor lækker hakkebøf, avocadocreme og chunky salsa.

 

Burger uden bolle  avocadocreme

 

opskrift

burger med avocadocreme og salsa

2 personer

 

400 g hakket okeskød (gerne høj fedt%)

2 skiver rød cheddar

8 små cornichoner

1 lille rødløg

1 tomat

agurk i skiver

blandet salat*-

1 portion avocadocreme

chunky salsa** - Jeg brugte denne

 

sådan

Hvis ikke du allerede har den klar, så start med din avocadocreme.

Form to store hakkebøffer, krydr dem med salt og peber, og steg dem i smør på en pande, eller hvis du foretrækker at grille dit kød (som jeg) så smid dem i grillen. Når bøfferne er blevet vendt, lægges et stykke cheddar på hver.

Imens kødet tilberedes, kan resten gøres klart. Skyl salaten grundigt, og anret den som bund til din burger. Fyld en passende mængde avocadocreme og salsa ovenpå salaten, og pynt med agurk, tomat, cornichoner og rødløg.

Når bøfferne er gennemstegte, placeres de ovenpå salaten og det øvrige fyld.

*Jeg har brugt grønkål, hjertesalat, rucola og basilikum, da det var hvad jeg havde i haven. Almindelig iceberg er også fint. Brug den type salat du bedst kan lide.

**Du kan fint købe en færdig salsa, men vær' opmærksom på kulhydratindholdet. Den jeg har linket til har et indhold på 3,5 hvilket er helt ok.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


2 thoughts on “Er en burger uden bolle overhovedet en burger?”

 • Jeg forstår fuldt ud at du ikke savner en burgerbolle i dette måltid, da det på ingen måde behøver det. Jeg spiser selv dagligt brød til mange måltider og vil dog argumentere for, at man IKKE kan kalde dette en burger. For det er det ganske enkelt ikke. Kald det hvad det er; et lækkert og dejligt måltid mad bestående af en god bøf, smækker creme og grønt. Det er jo ganske enkelt Ikke en burger – og skal jo ej heller være det. Desuden kunne jeg aldrig selv finde på at spise de der triste sesam burger boller. Vælger altid de lækre smørrige og perfekte brioche boller, som ifølge mig er med til at danne rammen for den ideelle burger og på ingen måde kan undlades når man taler om BURGERE.

  • Ok, det er også unfair af mig at nævne de tørre sesamboller, for du har helt ret… man kan få MEGA lækre burgerboller 🙂

   Jeg ved godt det er forkert at kalde det en burger, men da det er min udgave, når resten af familien spiser burger, så er det så nærliggende.

   Måske er det bare os lchf’ere der prøver at snyde os selv til at tro, at vi må det hele 😉

   Tak for din kommentar, og rigtig dejlig aften til dig.

   Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *