Chiaknækbrød

Chiaknækbrød

Den her opskrift er et must uanset om man lever efter LCHF-principper eller ej. Små sprøde lækre chiaknækbrød, der er perfekte til en skive ost, pålæg eller bare koldt smør.

Bagetiden er lidt lang, men til gengæld er forberedelsen hurtigt klaret. Den her opskrift findes i utallige udgaver rundt omkring på nettet, så jeg er ærlig talt i tvivl om, hvem der fandt på den først. Jeg mistænker at det kan være madbanditten, men det er i hver fald ikke mig 🙂

 

chiaknækbrød  

 

Opskrift

Chiaknækbrød

1 bageplade

 

1 dl chiafrø

2 dl vand

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

1 dl sesam

1,5 dl solsikkefrø

1 tsk. Salt

Evt. flagesalt

 

Sådan

Chiafrø blandes med vand i en skål. Lad det stå imens du forbereder resten, indtil det er blevet til en geléagtig masse (rør i det et par gange i starten). I en anden skål blandes de øvrige ingredienser. Tilsæt chiafrø med resten og rør det grundigt sammen.

Massen bredes ud på en bageplade i et jævnt lag. Et lille tip er, at lægge et stykke bagepapir over, og bruge hænderne til at fordele massen med.

Hvis du godt vil have dine knækbrød lidt salte, så drys med lidt flagesalt. Du kan med fordel skære knækbrødene ud i passende stykker med en pizzaskærer, inden de bages. Så knækkes de nemmere i fine stykker efterfølgende.

Bag knækbrødene i ca. en time ved 150 grader.

Chiaknækbrød kan holde sig længe i en lufttæt beholder, men lad dem køle helt af inden de pakkes væk. Så forbliver de knasende sprøde.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *