Fordele ved LCHF

Fordele ved LCHF

hvorfor skal man vælge at spise lchf?

Det er bare et verdensklasse spørgsmål. Mit umiddelbare svar ville være, at det skal man gøre fordi der er så mange fordele ved en LCHF kost. Men det er et meget overordnet svar, som egentlig ikke fortæller så meget om selve livsstilen. Jeg syntes det er uhyre vigtigt at huske på, hvor forskellige vi allesammen er. Netop derfor, vil der også være mange forskellige årsager til, hvorfor LCHF  kan være et godt valg.

Forskellige udgangspunkter giver forskellige resultater.

 

Det der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig...

Derfor tager jeg udgangspunkt i mig selv og mine egne personlige erfaringer, meninger og oplevelser, når jeg fortæller om fordelene ved at spise LCHF - altså Low Carb High Fat.

LCHF kommer i tusindevis af forskellige udgaver, og den ene kan være præcis lige så god og rigtig som den anden. Det handler først og fremmest om, at finde den vej der passer til en selv. Det tog mig lidt tid at finde min egen form af livsstilen også, men det var ikke noget jeg spekulerede særligt på undervejs. Det var egentlig bare lidt småjusteringer her og der, der kom meget naturligt.

Der er ingen grund til at gøre LCHF mere kompliceret end det egentlig er.

 

De 5 største fordele ved lchf

 

 

  1. Det er sundt
  2. Man taber sig (hvis man vil)
  3.  Man behøver aldrig være sulten
  4.  Man undgår at være oppustet og fyldt med væske
  5.  Man får et stabilt blodsukker (og de fordele der følger)

 

mit fokus på livsstilen fjernede mit fokus på mad

Det lyder måske lidt skørt, men LCHF har hjulpet mig med at fjerne mit fokus fra mad. I hvert fald den negative fokus, som jeg brugte helt utroligt meget energi på. Måske kender du det godt? Det kværnede rundt i mit hoved konstant! Tanker om mad, restriktioner, sult, kalorier. Jeg var aldrig sådan helt tilfredsstillet og mæt, og jeg skulle konstant holde lidt igen, for ikke at overspise og tage på.

Det var en kæmpe belastning for mig. En belastning som er forsvundet efter jeg skiftede livsstil.

Fordelen ved LCHF er, at man skærer drastisk ned på sit indtag af kulhydrater, samtidig med man skruer op for sit indtag af sunde fedtstoffer. Det kan være svært i starten, men kroppen lærer hurtigt, at det nu er fedt der er den primære forbrændingskilde. Når kroppen kører på fedtforbrænding vinder man én meget stor fordel - nemlig stabilt blodsukker.

Med et stabilt blodsukker, bliver man bedre til at mærke sult. Man har ikke længere behov for at fylde mad i hovedet hele tiden. Hvis ikke man tilfører kroppen mad, så begynder den simpelthen bare at nuppe lidt fra de fedtdepoter der allerede er tilgængelige. Det er altså lidt smart, i særdeleshed hvis man gerne vil tabe sig.

 

Læs også

 

Hvad må man spise på LCHF?

Vælg din vej

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *