Frikadeller – klassiske mormordeller uden mel

Frikadeller – klassiske mormordeller uden mel

Helt almindelige gammeldags frikadeller, er altså slet ikke så dårligt. Og det bedste er, at man meget nemt kan lave frikadeller uden mel. 
Frikadeller passer aldeles godt til alle mulige slags salater. Broccolisalat er jo en kendt klassiker, men prøv også den her skønne blomkålssalat m. pesto, ristede mandler og frisk parmesan.

Frikadeller uden mel   Frikadeller uden mel

opskrift

frikadeller uden mel

18-20 stk.

1000 g hakket svin (eller en blanding af svin og kalv)

1,5 spsk salt

1 stort løg

2 æg

sort peber stødt

smør til stegning

sådan

Start med at røre farsen sej med salt. Det er det absolut bedste hvis der benyttes en røremaskine til formålet, da det skal røres grundigt og gerne i 5 minutter eller mere.
Når farsen er rørt grundigt med salt, hakkes løget fint og tilsættes farsen sammen med æg og sort peber.

Rør farsen grundigt sammen, og stil den på køl i mindst en time.

Form frikadeller med en spiseske og steg dem i rigeligt med smør ved relativ høj varme. De skal have farve, men må selvfølgelig ikke branke.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *