Hjemmelavet mayonnaise på 2 minutter

Hjemmelavet mayonnaise på 2 minutter

Det lyder næsten for godt til at være sandt, ik'? 

Hvis du nogensinde har forsøgt dig med hjemmelavet mayonnaise, så ved du, at det ikke er sådan helt vildt nemt. Det er heller ikke helt vildt svært, men det kan om ikke andet, virkelig hurtigt gå galt. Ud over risikoen for at ende med en tynd oliesuppe i stedet for en mayonnaise, så tager det også lidt tid...

Æggeblommen skal være samme temperatur som olien, og allerede dér er min tålmodighed brugt op. 

Så altså. Hjemmelavet mayonnaise er lækkert, men når man kan lave den på mindre en to minutter, så er det altså endnu mere lækkert! Og det kan man, endda med en idiotsikker opskrift, som jeg har tænkt mig at dele med dig, lige nu!

Siden jeg opdagede den her metode til at lave mayonnaise, har jeg ikke en eneste gang købt en færdig i en butik og jeg kommer heller aldrig til at gøre det igen.

Jeg tænker, at jeg en dags tid vil lave en lille video til at demonstrere hvordan, men indtil da må en beskrivelse være nok. Det er altså virkelig virkelig nemt!

 

salat   

opskrift

hjemmelavet mayonnaise

1 portion (ca. 3 dl)

 

1 æg

2,5-4 dl rapsolie (smagsneutral)

1-2 tsk hvidvinseddike

salt

citron

evt. dijonsennep

 

sådan

Slå ægget ud i et stavblenderglas (hele ægget), tilsæt  hvidvinseddike, saften fra en halv citron (evt. mindre, da jeg holder af en syrlig mayo) og lidt salt.
Hæld olien i blenderglasset (start med 2,5 dl og tilføj så ekstra til du får den ønskede tykkelse).

Sænk stavblenderen helt ned mod bunden og tænd den på højeste styrke. Lad den blive et øjeblik på bunden, og begynd så forsigtigt at løfte den op. På den måde tilføres der en lille smule olie hele tiden.

Når alt olien er blended sammen, er mayonnaisen færdig. Hvis du ønsker en tykkere mayonnaise, er det nu du skal tilføje ekstra olie.

TIP: Smag mayonnaisen til præcis som du har lyst. Evt. med et fed hvidløg, så du får en skøn aioli, eller chilikrydderi, dijonsennep, ramsløg osv. Mulighederne er mange.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *