Hvidkålssalat – den perfekte sommersalat

Hvidkålssalat – den perfekte sommersalat

Hvidkålssalat lyder måske ikke så forfærdeligt spændende, men det lover jeg dig for at det er. Jeg indrømmer det gerne… af og til savner jeg virkelig en god kold kartoffelsalat. Det er som om det bare hører til når det er sommer og grilltid. Hvis du har det på samme måde som mig, så får du her et super godt alternativ, som smager virkelig skønt, og giver lidt den samme fornemmelse som kartoffelsalaten.

 

hvidkålssalat

 

Opskrift

Hvidkålssalat

4 personer

 

600-800 g hvidkål

1 hel agurk

175 g Mayonnaise (opskrift)

300 g Creme fraiche 18%

1 løg (lille/alm)

1 bdt Purløg

2 tsk Dijonsennep

2 tsk Karry

Salt og peber

 

Evt. cherrytomater i halve eller syltede rødløg

 

Sådan

Bland dressingen først – Hak løg i fine tern, og bland det sammen med mayonnaise, creme fraiche, sennep, karry, og finthakket purløg (gem lidt til pynt). Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.

Snit hvidkål groft (jeg skærer det først i skiver på 1-1,5 cm på den ene led, og deler derefter på samme måde, den anden vej) og skær agurken i tern. Bland kål og agurk i dressingen og anret i en skål. Pynt med hakket purløg og eventuelt syltede rødløg eller cherrytomater i halve.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *