Karamelliseret hvidkål med krydret oksekød

Karamelliseret hvidkål med krydret oksekød

Det her er en af de retter der ikke lyder sådan særligt fantastisk i teorien, men som er så helt fuldstændig overdrevet vidunderligt godt i virkeligheden. Man tror næsten ikke at karamelliseret hvidkål kan smage så godt, men jeg lover... det er virkelig virkelig lækkert. Der er lidt arbejde i opskriften, men det er ikke svært.

Jeg spiser det altid med en god creme fraiche dressing til.

I øvrigt, så er det her jo perfekt budgetmad også, og nedenstående opskrift rækker til mange portioner.

 

karamelliseret hvidkål

 

Opskrift

Karamelliseret hvidkål med krydret oksekød

 

1 hvidkål (mellem størrelse)

4 gulerødder

3 store løg

4 fed hvidløg

1 kg hakket oksekød

3 spsk paprika

2 tsk spidskommen

1 tsk karry

2 tsk chilipulver

1 spsk soya

1,5 spsk salt

2 tsk peber

ca. 100 Smør til stegning

 

Sådan

Start med at forberede grøntsager og løg. Hvidkål snittes fint, gulerødder skrælles og rives groft, løg og hvidløg hakkes. Når det grove snittearbejde er klaret, skulle du gerne stå tilbage med en kæmpe portion kålblanding der nu skal brunes af i smør på en pande (jeg bruger en wok).
Smelt ca 25 gram smør i en pande/wok, og brun ca. 1/4 af din hvidkålsblanding af og læg det til side på en bradepande eller i et stort ovnfast fad. Gentag processen med den resterende 3/4 (huske ny smør hver gang).

Oksekød brunes i en gryde sammen med krydderier og soya. Kødet blandes sammen med den brunede kålblanding og bages nu i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time (retten skal have lang tid i ovnen, men hold øje med det).

Sørg for at vende rundt i retten af og til, så det hele bliver karamelliseret og ikke brændt.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


2 thoughts on “Karamelliseret hvidkål med krydret oksekød”

  • Ooooh fååårk det lyder godt…. Så det måtte jeg prøve. Om det er mine evner i køkkenet eller opskriften, skal jeg ikke sige, MEN resultatet var branket kål med forkullet kød 🙁 Ikke særligt lækkert – selvom jeg brugte rigeligt med dressing og spiste brød til. Faktisk tror jeg at jeg vil prøve opskriften igen, men servere den INDEN den kommes i ovnen – så tror jeg den passer bedre til vores smag

    • Ej hvor er det super ærgerligt, når nu du har brugt tid på at hakke og snitte. Jeg kan i hvert fald sige, at det ikke er meningen at det skal være hverken brændt eller forkullet, så et eller andet er gået galt.
      Mange tak for at du deler din erfaring, det er meget værd. Jeg har tilrettet opskriften lidt, på tid og temperatur, da jeg helst ikke risikerer at andre skal have brændt mad.

      Rigtig god dag til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *