Karbonader med brunet smør & grønt

Karbonader med brunet smør & grønt

Alle elsker karbonader! Ok, måske ikke alle, men det må være tæt på. Både jeg og mine børn syntes det smager fantastisk, men på trods af det, er det alligevel en af de klassikere jeg ikke får lavet særligt ofte, fordi jeg simpelthen glemmer det eksisterer.

Normalt paneres karbonader i æg og rasp, hvilket jo selvfølgelig ikke fungerer når man vil spise LCHF eller Keto. Men her får du til gengæld mit bud på, hvordan du kan erstatte rasp, og stadig på en lækker paneret karbonade, som smager helt vidunderligt. Jeg syntes personligt at brunet smør går helt perfekt sammen med den her ret, og helt almindelige grøntsager bliver pludselig særligt gode.

 

karbonader   karbonader   karbonader

opskrift

Karbonader m. brunet smør & grønt

2 personer

 

 

400 g hakket svinekød (evt. blanding af kalv og flæsk)

0,5 dl frisk revet parmesan

0,5 dl pofiber

1 æg

Salt og peber

Smør til stegning

600 g grønt (fx broccoli, blomkål og ærter - gerne fra frost)

 

Brunet smør

100 g smør

 

 

sådan

Form 2 flotte karbonader af kødet.

Bland revet parmesan og pofiber i en skål, og tilsæt salt og peber. Vendt nu karbonederne i æg og efterfulgt af paneringen. Gentag gerne en gang ekstra for dobbeltpanering (det gør jeg).
Steg karbonaderne i rigeligt med smør ved medium varme. Vend dem et par gange undervejs, og sørg for at varmen ikke bliver for høj, så det branker.

Når karbonaderne er færdige, kan du vende dine grøntsager på den samme pande og varme dem hurtigt igennem.

Smelt smørret langsomt i en gryde så mælkeproteinet falder til bunden. Skru nu godt op for varmen, så smørret bruser op og skifter farve til mørk gylden (det må ikke brænde på). Når smørret har en flot farve og dufter nøddeagtigt, er det klart. Hæld det igennem en sigte og server sammen med karbonader og grønt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *