Kebabsalat – LCHF på 10 minutter

Kebabsalat – LCHF på 10 minutter

LCHF på 10 minutter, kan man virkelig det?

Ja, det kan man sagtens, og denne skønne kebabsalat er et strålende eksempel på hvordan!

Jeg oplever ofte en masse opmærksomhed vedrørende min måde at leve på. For det meste i form af oprigtig nysgerrighed og interesse. Og helt ærligt, hvis folk er negative, så preller det af på mig så nemt, at man skulle tro jeg var imprægneret. Jeg er altid parat til at tage en snak om min kost og mine personlige holdninger til det, men jeg nægter simpelthen at skulle forsvare mine valg.

I øvrigt syntes jeg, det er virkelig vigtigt, at man ikke, uanset hvordan man vælger at leve, dæmoniserer alle andres valg. Det der er rigtigt for mig, er ikke nødvendigvis rigtigt for alle andre. Jeg kan hive bunkevis af videnskabelige artikel frem, der understøtter min egen overbevisning, men jeg vil vædde med, at en veganer kan finde præcis lige så mange artikler, der understøtter sundheden i at leve 100% uden animalske produkter.

 

Så skal vi ikke lige hurtigt blive enige om, at vi hver især passer vores egne kroppe...

Det er jo trods alt præcis hvad de er, vores egne altså.

 

Når det så er sagt, syntes jeg langt de fleste fordomme jeg møder om LCHF, primært bunder i uvidenhed, og så er det jo dejligt at kunne tage en god snak om emnet. Hvem ved, måske kan jeg selv lære noget.

Et spørgsmål der ofte bliver stillet er, om ikke det er vildt besværligt at leve på LCHF. Og helt ærligt, hånden på hjertet, ama'r halshug og alt det der... Det syntes jeg virkelig ikke! Det er ikke mere besværligt end hvad man gør det til, og med to små børn, så gør jeg det helst ikke mere besværligt end højest nødvendigt!

For lige at vende tilbage til pointen med dette indlæg, så kan man nemt lave virkelig dejlig og velsmagende mad på LCHF, uden det behøver at være hverken dyrt eller besværligt.

Vi er i fuld gang med at få renoveret bryggers og køkken herhjemme, hvilket betyder at vi lever lidt mere primitivt end ellers. Det begrænsede udvalg af køkkenudstyr jeg har til rådighed, står samlet på et spisebord i stuen, og det er ærlig talt lidt bøvlet. Jeg føler mig fuldstændig amputeret uden mit køkken, så det er ingen hemmelighed at jeg glæder mig til det nye er færdigt om 7 (ja, der står 7!!!) uger. Derfor er det ekstra nærliggende at ty til lidt nemme løsninger, og det gjorde jeg i dag, med denne skønne kebabsalat.

Hurra for lækker mad, uden fine fornemmelser!

 

kebabsalat

 

Opskrift

Kebabsalat m. creme fraiche dressing

2 personer

 

350 g. frisk snittet kål af forskellige slags * (spidskål, grønkål, rødkål, gulerødder)

300 g. kebab fra dybfrost (jeg har brugt en fra Rema1000)

1,5 dl creme fraiche dressing m. estragon - opskrift

Syltede rødløg - opskrift

 

Sådan

Jeg tænker ikke der er behov for en større teoretisk udredning for, hvordan disse 4 ingredienser bliver til en kebabsalat. Men for god ordens skyld, så kommer der lige en quick-guide her:

  1. steg kebab på en pande
  2. bland det hele sammen i en skål
  3. spis

 

* I Rema1000 (og sikkert mange andre steder) kan man købe en færdig kålblanding, direkte til at hælde ud af posen og ned på tallerkenen. Det er den blanding jeg har brugt her, og det er en kæmpe vinder herhjemme. Hvis det skal være nemt, så skal det være nemt!

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *