Kødboller med mos og flødesauce

Kødboller med mos og flødesauce

Jeg er ikke helt sikker på, om det er det her man mener, når man siger man har et IKEA-hjem, men uanset hvad, så har de der svenskere fat i et eller andet, når det kommer til kødboller med mos. 

Det her er en af de retter jeg ofte vender tilbage til, for det smager simpelthen så urimeligt godt og det er, overordnet set, også ganske børnevenligt. Nu er jeg desværre indehaver af to stk. børn, der nægter at spise nogen former for mos, men så er det heldigvis nemt, at lave et alternativt tilbehør til dem.

Så, hvis du ikke ved hvad der skal være på menuen i aften, så har du her et godt bud.

Velbekomme 🙂

Svenske kødboller med mos

opskrift

svenske kødboller med mos og flødesauce

4 personer

 

kødboller

500 g. hakket oksekød

1 æg

1 løg

2 tsk sennep

2 tsk kalvefond

salt & peber

 

flødesauce

1 løg

3 dl fløde

1 spsk frisk hakket timian

1-2 tsk soya

1-2 tsk kalvefond

salt og peber

smør til stegning

 

sådan

Riv løget meget fint (så det næsten bliver grød). Bland alle ingredienser grundigt sammen. Det er altid en fordel med en røremaskine.
Tril små kødboller med fingrene (20-24 stk.) og brun dem af i smør på en pande.

Læg kødbollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem færdigt i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Men kødbollerne er i ovnen, kan flødesaucen laves.
Start med at hakke løget fint. Brun løget i smør (meget gerne på den samme pande som du brugte til kødbollerne).

Tilsæt fløde og kog saucen ind til rette konsistens. Smag til med øvrige ingredienser.

 

Opskriften på mos finder du her - blomkålsmos

Den oprindelige opskrift på kødboller og flødesauce, har jeg fået fra den svenske, blogger og instagrammer, tjockkocken.

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *