LCHF flute – 3 forskellige på under en time!

LCHF flute – 3 forskellige på under en time!

Så er hele min dejlige familie, simpelthen hjemvendt efter en skøn og meget varm uge på Mallorca. Det der all-inclusive det funker altså virkelig virkelig godt, når man har børn med. 
Det betyder ingen sultne børn der beder om mad på urimelige tidspunkter (for de kan få præcis når de lyster), ingen søgen efter børnevenlige restauranter, ingen frustrationer over købt mad som ungerne alligevel ikke gider spise, osv. Glade børn, glade forældre 🙂

Når det så er sagt, så er vi også, både voksne og børn, helt mættede af all-inclusive efter sådan en uge. Vi kunne da selvfølgelig bare vælge grønt og kød til alle måltider, men helt ærligt... Så er kagebordet bare lidt for lækkert, pandekagerne til morgenmaden springer uden varsel op på tallerkenen, og de sprøde pommes frites vinder på mærkelig vis over salaten. Sådan er det når vi holder ferie, og det fungerer rigtig fint. Bevares, det giver da lidt ondt i maven og et par ekstra kg væske i kroppen. Bikinien sidder bare ikke lige så lækkert de sidste par dage, men det bekymrer mig ikke det mindste.

Nu er vi hjemme igen, og jeg hungrer efter min normale skønne, sunde og velsmagende LCHF-kost, der ikke får min mave til at ligne en stor ballon.

Lige inden vi tog afsted, fik jeg bikset et, ellers helt ok, LCHF flute sammen, men der manglede et par småjusteringer inden den sad helt i skabet. Så det var naturligvis det første jeg kastede mig over, vel hjemme i mit splinternye køkken. Og ved du hvad?!?! Det blev bare p.... lækkert!

Vær'så'god... Fra mig til dig ♥

 

Inden ovnen  lchf flute  striks lchf

 

opskrift

lchf flute m. forskellige frø & kerner

3 flutes

 

4 æg

2 dl græsk yoghurt 10% (kan evt. udskiftes med creme fraiche)

1 dl fløde

1 dl sesammel (kan erstattes m. affedtet mandel- eller kokosmel)

4 dl pofiber 

2 tsk bagepulver

2 tsk salt

2 spsk æblecidereddike

3 spsk olivenolie

1,5 tsk Xanthan gum* (kan købes i helsekost)

 

2 dl solsikkekerner

0,5 dl hørfrø

0,5 dl chiafrø

(eller 3 dl frø/kerner af eget valg)

 

 

sådan

Pisk æg sammen med græsk yoghurt og fløde.
Tilsæt sesammel, pofiber, bagepulver og salt (vent med xanthan gum) og pisk det grundigt sammen.

Nu deles dejen i 3 portioner. Tilsæt til hver portion 0,5 tsk xanthan gum og 1 dl kerner/frø efter eget valg. Hvis du ikke vil have forskellige flutes, tilsætter 1,5 tsk xanthan gum og 3 del frø/kerner til hele dejen i stedet for.

Jeg lavede disse 3 udgaver

• ét flute med 1 dl solsikkekerner
• ét flute med 0,5 dl solsikkekerner og 0,5 dl hørfrø
• ét flute med 0,5 dl solsikkekerner og 0,5 dl chiafrø

Form 3 flutes og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, eller indtil de er godt gyldne. Hvis du er en saltgris ligesom jeg, kan du med fordel drysse med lidt flagesalt, inden brødene sættes i ovnen.
TIP: Skrab dejen sammen med en dejskraber, og form herefter dit flute med våde hænder.

De færdige brød skal opbevares på køl og bliver ekstra lækre hvis de får en tur på brødristeren inden de spises.

 

*Måske kan det erstattes af mere pofiber, HUSK eller lignende, men jeg vil virkelig opfordre til at du køber dette specialprodukt. Det er ikke særlig dyrt, og det gør hele forskellen for brødet. 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


4 thoughts on “LCHF flute – 3 forskellige på under en time!”

 • Hej
  Jeg har i dag bagt dine flutes…..og havde glædet mig…..men må nok sige det er en skuffelse….
  Jeg har fulgt din opskrift slavisk, men syntes, på trods af at jeg har bagt dem 10-15 minutter længere end du skriver, at de er ret kompakte og klæge……tænker jeg vil skære dem i ca 1-1,5 cm skiver, og riste dem….det er nok den eneste måde de kan blive spist på her ….herlig lørdag til dig

  • Hej Karin

   Mange tak for din besked. Hvor er det ærgerligt at brødet var en skuffelse. Mine brød bliver aldrig klæge, men som alt andet LCHF-brød, så er det langt fra et flute som man kender det med hvedemel.
   Min erfaring med LCHF brød er også, at det nogle syntes er fantastisk, syntes andre er lige til at smide i skraldespanden.

   Rigtig god dag til dig 🙂

 • Super spændende opskrift … de ser meget lækre og flute-agtige ud
  Jeg er ikke nået til at bage med xanthan gum endnu, ig undrer mig derfor…. er der en speciel grund til, at du først tilsætter det efter at dejen er delt i 3?

  • Hej Marianne. Tusind tak for din besked 🙂 det er lækre flutes, og min favorit er med overvejende chiafrø.

   Jeg blander aldrig xanthan gum i før til sidst, da det er det der gør dejen tyk. Det er derfor meget nemmere at røre frø og kerner i inden eller samtidig med 🙂

   Jeg håber det giver mening.

   Ha’ en dejlig aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *