Osteplatter – én af mine absolut favoritter

Osteplatter – én af mine absolut favoritter

Jeg har sagt det før, og jeg siger det lige igen. Brød og LCHF er ikke nogen særlig god kombi. Men når det så er sagt, så findes der altså muligheder for super lækre brød, også selvom der ikke kan bruges mel. De her osteplatter er klart en af mine favoritter. De fungerer super godt med alle former for pålæg ovenpå, og så har de en virkelig skøn og behagelig konsistens. I går bestod min morgenmad af en lækker æggelatte og to osteplatter. Én med smør og krosalami m. peberkorn og én med leverpostej (den fra blå på dåse som jeg elsker og som har et supert lavt indhold af kh). Jeg var mæt helt indtil aften 🙂

De er super nemme at lave, og så er de endda også helt strikse. 

 

osteplatter  osteplatter  

morgenmad LCHF

 

opskrift

osteplatter

7-8 stk

 

4 æg (m/l)

120 g Philadelphia

250 g revet mozarella (eller anden mild ost)

1,5 tsk bagepulver

1 spsk fiberhusk 

0,5 dl solsikkekerner (kan evt. erstattes med hørfrø, græskarkerner, chiafrø)

sesam 

 

sådan

Slå æggene ud i en skål og pisk dem luftige med en håndmixer i nogle minutter. Tilsæt Philadelphia og pisk det grundigt i sammen med æggene.
Tilsæt de resterende ingredienser og rør dem grundigt i massen. Lad det hvile nogle minutter, til det bliver lidt tykkere.

Sæt massen i 7-8 klatter, på en bageplade beklædt med bagepapir, og mas dem lidt flade med en ske. Drys med sesam og bag platterne i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Hold øje med platterne undervejs. Når de er flotte og gyldne skal de tages ud af ovnen.

 

Jeg har justeret lidt i opskriften, men den oprindelige opskrift har jeg fået fra Tjockkocken - tjek hendes blog ud, den er fyldt med lækre sager.

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


6 thoughts on “Osteplatter – én af mine absolut favoritter”

  • Holy sh*t! Jeg lavede dem her for første gang i går og spiste på madpakken i dag – de er jo geniale! 😀 Tak for den opskrift!

    • Hej Sofie,

      Tak for din besked 🙂 Det glæder mig at høre, at du er lige så stor fan af dem som jeg er. Det er 100% en af mine favoritter, og næsten altid dem jeg bruger når jeg har lyst til “brød”.
      De er lækre både varme og kolde, og kan i øvrigt holde sig LÆNGE i køleskab, så jeg laver altid en kæmpe portion.

      Ha’ en dejlig dag.

    • Hej Lene.
      Har lige lavet de her Oste platter og de falder jo sammen når de afkøles. Vil høre om du har skåret dine igennem eller er det 2 du har på tallerknet?
      Tænker at 2 er meget

      God dag

      Mvh Hanne

      • Hej Hanne.

        Ja, de bliver ret så flade, så du har helt sikkert gjort det rigtigt 🙂 Jeg skærer dem aldrig igennem, så det er to osteplatter på tallerkenen.
        2 er måske lidt meget, men det afhænger jo helt af hvad du ellers spiser og hvor stor en appetit du har.

        Jeg håber de smager dig 🙂

        Rigtig god dag til dig også. Hilsen Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *