Persillesovs lavet på blomkål med stegt flæsk og grønt

Persillesovs lavet på blomkål med stegt flæsk og grønt

 

Persillesovs lavet på blomkål! Det får dig sikkert til at tænke en af følgende to ting

 

 1. Det kan da umuligt være godt
 2. Det lyder for godt til at være sandt

 

Men tro mig når jeg fortæller, at det både smager fantastisk og at det er en sand historie.

 

Jeg stoler ikke på folk, der ikke elsker stegt flæsk med persillesovs!

Ja ok, det er måske lidt en voldsom udmelding, men for p..... hvor smager det altså bare godt. Før jeg begyndte at spise efter LCHF principper, var det en af de der forbudte ting jeg helst forsøgte at undgå. Det gør mig simpelthen så glad, at jeg nu med god samvittighed kan trille mig rundt i retter som denne og endda samtidig vide, at det er sundt og godt for min krop. I hvert fald når det spises med en persillesovs lavet på blomkål.

Det er klart der mangler kartofler på tallerkenen, når man laver en LCHF udgave af vores nationalret. Men helt ærligt, så er det jo ikke kartoflerne der gør den ret så fantastisk... Det er kombinationen af det dejlige salte flæsk og den fede smagfulde persillesovs der kan tage hele æren for det.

Jeg laver altid min persillesovs på blomkål, da det har flere fordele.

Af fordele kan blandt andet nævnes, at det er helt utroligt nemt og man skal ikke bekymre sig om hvordan man får sovsen tyk uden jævning. En anden fordel er, at sovsen kan spise i  store mængder, med virkelig god samvittighed, da den primært består at blomkål. Men den absolut bedste fordel ved denne sovs er faktisk, at den smager fuldstændigt forrygende. Det er da næsten en form for et mirakel hvis man spørger mig.

Vores køkken er lidt sørgeligt at se på for tiden, eller egentlig bare ikke eksisterende, så denne omgang stegt flæsk med persillesovs, er lavet ene og alene på min Weber gasgrill. Det er første gang jeg har tilberedt flæsk på min grill, men absolut ikke sidste. Jo jo, bevares, jeg fik da lavet et par af stykkerne til kul, men da jeg først fik taget på det, så var det virkelig nemt, og så slipper man ovenikøbet for en fedtet ovn og stege-os.

 

stegt flæsk med persillesovs  grøntsager  

 

Opskrift

Persillesovs lavet på blomkål

4 personer

 

1/2 blomkål

ca. 1/2 liter bouillon (jeg brugte en okse bouillonterning fra knorr's)

1 stort bundt persille (eller to mindre)

1/2 dl. fløde

salt

 

sådan

Blomkålen deles i mindre buketter og lægges i en gryde.

Bouillon hældes i gryden, så det lige dækker blomkålen, og bringes i kog.
Når blomkålen er kogt mør, hældes det meste af bouillonen fra i en skål (BEMÆRK - bouillonen skal IKKE smides ud)

Blomkålen blendes nu, sammen med en smule af bouillonen, til en ensartet masse. Tilsæt fløde og kog sovsen op.
Hvis sovsen er for tyk, justeres der blot ved at tilføje lidt ekstra bouillon.

Til sidst tilsættes hakket persille (masser af hakket persille) og der smages til med salt.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


2 thoughts on “Persillesovs lavet på blomkål med stegt flæsk og grønt”

 • Hej Lene
  Har lige et spørgsmål 🙂

  Kom i gang med LCHF
  madplan uge 2
  Frokost dag 7
  der skriver den error 404

  Men er det bare som det lyder til, snittet spidskål, en ds tun og mayo, eller er der en reel opskrift?

  Vh Majken og tak for dit store arbejde med den her plan 🙂

  • Hej Majken. Ej hvor godt du har opdaget det, den fejl må jeg have rettet op på.

   Men ja, det er faktisk bare fintsnittet spidskål, en dåse tun og et par gode spsk Mayo. Super simpelt, men smager rigtig dejligt.

   Og velbekomme 🙂 det gør mig glad at høre at du syntes om det arbejde jeg har lavet.

   Hilsen Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *