Dessert med god samvittighed, næsten da…

Dessert med god samvittighed, næsten da…

Kender i det, når man bare får en mega god idé, og man bare ikke kan vente med at få det prøvet af?

Sådan en idé fik jeg den anden dag. En idé til en opskrift, på en syndig lækker proteinmousse med peanutbutter. Jeg forsøger at skære en lille smule ned for mængden af desserter lige for tiden, så det var jo noget værre rod, med den gode idé.

Jeg tænkte lige lidt over det en halv dags tid, og besluttede mig for, at det simpelthen var for lækkert til at det kunne vente. Derfor biksede jeg lige en kæmpe portion sammen, og ”uheldigvis” blev det præcis lige så godt som jeg havde forestillet mig.

Derfor var jeg nødt til at ofre mig lidt, og sørge for at den lækre mousse, hurtigt blev udryddet igen. Bare så andre ikke skulle døje med den også.

Om jeg skammer mig? Ja, lidt… Men jeg ville spise en portion mere hvis det stod foran mig! Prøv også denne opskrift, på en chokomousse med avocado

 

proteinmousse med peanutbutter  proteinmousse med peanutbutter

 

Opskrift

Proteinmousse med peanutbutter

6 portioner

 

3 stk avocado (eller to store)

30 gram whey proteinpulver med vanilje

2 spsk crunchy peanutbutter

3 dl kokosmælk* (den fede del)

2 spsk sukrin gold (eller fiber sirup gold)

2 spsk kakao (alm. bagekakao)

2 spsk citronsaft

1½ dl fløde (kan udelades)

 

Sådan

Fjern sten fra avocadoerne og skrab kødet ud med en ske. Læg avocadoerne i en stavblenderglas og tilføj proteinpulver, kokosmælk, sukrin og citron. Blend det sammen til en glat masse med din stavblender.

Tilsæt nu peanutbutter og rør det grundigt ud i moussen. Det kan også fint blendes i, men så er der ikke noget crunch tilbage.

Pisk fløden til flødeskum, og rør det i moussen. Stil moussen på køl i en times tid.

Servér moussen med en god klat flødeskum og lidt peanutbutter på toppen. Lidt friske bær eller nøddecrunch vil heller ikke gøre den ringere.

 

*Jeg køber altid den fra Rema1000, da den er delt uden man skal gøre noget. Hvis det er en anden slags du har, kan det være nødvendigt at stille den på køl et døgns tid inden den skal bruges.

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *