Saltmandler – den bedste LCHF snack

Saltmandler – den bedste LCHF snack

Det er nok liiiiidt til den liberale side, men saltmandler er altså bare for lækkert. Og når nu man absolut SKAL snacke, så er det ikke den værste idé af alle. Det største problem er vel i virkeligheden, at det kan være tæt på umuligt, at holde sig til en lille håndfuld. I hvert fald hvis man har bare en lille smule af den samme slags gener som jeg = ingen stopklods!

Mandler er super sunde, og de er helt ok som en del af en LCHF-kost. Men med et kulhydratindhold på 8,7 g. pr. 100 g., bør man ikke hælde dem ned i rå mængder.

Hvis du af og til kommer i tvivl om, hvorvidt en fødevare er ok, så kan du nemt og hurtigt slå det op her. Det du skal se efter, er tilgængelige kulhydrater, som på en striks LCHF-kost, gerne skal holde sig under 5 g. pr. 100 g. Men husk nu på, at intet er helt firkantet. Derfor kan det bruges som en rettesnor og tilpasses din øvrige kost.

Saltmandler tager ikke mange minutter at lave (eller forberede nok nærmere) og det kan næsten ikke gå galt. Det er en lille lækker snack, der også er perfekt til en hyggelig tapas-aften eller lignende.

Saltmandler  LCHF snack  LCHF snack

 

opskrift

saltmandler

 

500 g mandler

150 g groft salt

5 dl kogende vand

 

sådan

Hæld salt i en skål, sammen med kogende vand. Rør godt rundt, indtil salten er opløst.
Tilsæt mandlerne og lad det stå i mindst 2 timer (gerne længere)

Når mandlerne har stået i saltlagen nogle timer, hældes de i en sigte, så vandet løber fra, og derefter på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Mandlerne bages i alm. ovn v. 160 g i ca. 30 minutter. Lad dem køle helt af på bagepapir inden de spises.

 

TIP: Hold øje med mandlerne undervejs. Det kan du gøre ved at skære en over og holde øje med farven. Mandlen skal begynde at blive brun indeni før de er færdige.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *