Sandwichbrød, perfekte til sommerens udflugter

Sandwichbrød, perfekte til sommerens udflugter

Når man skal bage brød uden hverken mel, sukker eller gær, så er det altid lidt af en udfordring. Og hånden på hjertet... den perfekte "brøderstatning" findes bare ikke på LCHF. Men til gengæld kommer de her sandwichbrød meget meget tæt på. Når først man har fyldt brødet med lækre sager, så vil ingen bemærke fraværet af mel, det er helt sikkert. De vil også være særdeles velegnet til en god burger!

Der er til gengæld en meget stor fordel ved LCHF brød, og det er, at det ikke tager særlig lang tid at lave. Der er ingen hævetid eller øvrig ventetid, så man kan have færdigbagt brød ca. 30 minutter efter man er gået i gang med produktionen. Det er da lækkert!

Jeg bagte de her skønne sandwichbrød i sidste uge, da vi skulle en tur i Djurs sommerland. Den ene halvdel blev fyldt med grillet kylling, rødløg, bacon, salat og en sød karrydressing, den anden halvdel blev fyldt med lufttørret skinke, ost, salat og sennepsmayo. Det var altså en alvorligt god madkurv 🙂

 

Sandwichbrød uden mel  Sandwichbrød uden mel

 

 

opskrift

sandwichbrød

6 stk

 

5 æg

50 g mayonnaise (du kan lave en lækker mayo selv på ganske få minutter - opskrift)

150 g græsk yoghurt 10% (kan evt. skiftes ud med creme fraiche)

50 g pofiber (kan købes i fx Fakta og Bilka)

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

1 dl solsikkekerner

0,5 dl chiafrø

1 tsk Xanthan gum*

 

 

sådan

Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft.
Æg piskes grundigt med mayonnaise og yoghurt. Tilsæt pofiber, bagepulver og salt og pisk det med i dejen.

Rør frø og kerner i dejen, sammen med Xanthan gum.

Sæt dejen i 6 lige store klatter på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade med en ske, så de får en større omkreds.
Brødene hæver ikke særligt meget, så de må gerne stå lidt tæt på pladen.

Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.

 

TIP: Udskift frø og kerne efter behag. Det kunne evt. være hørfrø eller græskarkerner.

*Xanthan gum er med til at give brødet den rette struktur/konsistens, og jeg vil klart anbefale at det bruges. Hvis det ikke er muligt, kan dejen tilføres lidt ekstra pofiber eller noget HUSK, så den bliver fast nok.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *