Cremet spidskål med bacon og en ordentlig pøls’

Cremet spidskål med bacon og en ordentlig pøls’

 

der er altså få ting der slår en ordentlig frankfurter

Jeg havde bare ikke lyst til almindelig salat i dag, så i stedet for biksede jeg lige en cremet spidskål med bacon og løg sammen. Det er en af mine absolutte favoritter, og det er ofte på menuen. Faktisk, så spiser jeg det også tit uden ekstra ting ved siden af, da det egentlig slet ikke er nødvendigt. Men den der grillede frankfurter, den kaldte altså på mig i dag!

Jeg kan altså ikke lade være med at blive lidt glad over, at mad kan smage SÅ lækkert, være super nemt at lave og samtidig være spræng fyldt med en masse sunde sager.

Jeg tænker ofte tilbage på den gang, hvor hele min verden drejede sig om mad... Mine tanker var konstant fokuserede på hvornår jeg skulle spise igen, hvor meget jeg burde tage, hvor mange kalorier der mon var i, osv. Jeg var sulten og utilfredsstillet 70% af tiden. Hvor er jeg bare lettet over, at jeg efter mange år, endelig fandt en livsstil der passede til mig. Nu kan jeg spise når jeg er sulten, uden at gå på kompromis med hverken sundhed eller smag.

Jeg bliver ofte spurgt om, om ikke det er besværligt at skulle undvære alle de ting i sin kost, men faktisk er det helt omvendt for mig. Mad fylder meget mindre for mig nu, end det har gjort nogensinde før, og faktisk syntes jeg ikke man på LCHF skal undvære særlig mange ting. Til gengæld syntes jeg der er en masse skønne ting man nu kan spise med god samvittighed, i modsætning til hvad jeg kunne før.

 

Cremet spidskål  Bacon og løg

 

opskrift

Cremet spidskål med bacon og løg

2 personer

 

1 spidskål (mellem/stort)

100 g røget bacon

1 lille løg

1 dl fløde

1 spsk. smør

salt

Frisk basilikum (eller en anden krydderurt) som pynt

 

sådan

Snit løget (i halve ringe) og skær det røgede bacon ud i mindre stykker. Steg det sammen med smør, på en varm pande, indtil det er gyldent. Spidskål snittes fint og lægges på panden, sammen med bacon og løg. Det fylder lidt meget, men falder hurtigt sammen så der er plads til det hele.

Lad det stege indtil det er faldet lidt sammen, og tilsæt derefter fløden. Skru varmen ned til middel, og lad det simre indtil det er mørt og cremet. Rør rundt i det af og til. Smag til med salt, og servér.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *