Grønt fra morgenstunden – Spidskålsscramble m. chili og ost

Grønt fra morgenstunden – Spidskålsscramble m. chili og ost

Når man lever efter LCHF-principper, så kommer grøntsager i fokus. Det er en rigtig god idé med mange grøntsager, og gerne til alle dagens måltider. Det kan dog være lidt af en udfordring at proppe grøntsager ind i morgenmaden, men det er slet ikke umuligt.

Jeg personligt, spiser næsten aldrig morgenmad. Så er jeg ligesom ude ovre den udfordring 🙂

En grøntsag jeg holder meget af, er spidskål. Det er mildt i smagen, er super sundt, og kan bruges til et væld a forskellige ting. 

I går, da jeg en sjælden gang lavede morgenmad, lavede jeg denne skønne tallerken. Det mættede rigtig godt og det smagte skønt. Et par skiver bacon ville da også havde klædt retten ganske pænt.

 

 

Spidskålsscramble m. chili og ost

opskrift

Spidskålsscramble m. chili og ost

1 portion

 

1/2 spidskål

1 spsk smør

1/2 dl fløde

2 æg

1 håndfuld revet ost (kan undlades)

1 tsk chiliflager

salt og peber

 

 

sådan

Snit spidskålen fint. Smelt smør på en pande og svits spidskålen heri, indtil det begynder at falde lidt sammen. Tilsæt chili, salt, peber og fløde og lad kålen koge videre ved mellem varme, mens der røres hyppigt. Når kålen begynder at blive cremet og fløden er kogt ind, røres de to æg i. Rør godt rundt indtil æggene er tilberedte.

Tilsæt evt. en håndfuld god revet ost, og varm videre til det er smeltet.

Smag til med salt og peber.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *