Svensk pølseret uden kartofler

Svensk pølseret uden kartofler

Jeg har faktisk ofte undret mig over svensk pølseret..! Altså ikke over retten eller smagen, men mere navnet. For det første, så er der (forhåbentligt) ikke svenskere i svensk pølseret, og for det andet, så aner svenskere, som udgangspunkt, overhovedet ikke hvad det er. 

Nå, men det er vel egentlig også ligemeget, for det smager bare p.... godt. Der er intet "high class" over den her ret, men ærligt... who cares?!

Her får du opskriften på en super lækker svensk pølseret uden kartofler - værsågod 🙂

Vensk pølseret uden kartofler  Vensk pølseret uden kartofler

 

opskrift

svensk pølseret uden kartofler

4-6 personer

 

1 stort blomkål (eller to mindre)

1 knoldselleri

1 løg 

1 lille dåse tomatpuré 

2 spsk paprika

4 dl fløde

5-600 g gode pølser

soya

salt og peber

Olie til stegning (smagsneutral kokosolie, klaret smør eller rapsolie)

 

sådan

Hak løget og svits det i olie ved middel/høj varme, indtil det begynder at tage lidt farve. Tilsæt tomatpuré og paprika, og rør det godt sammen.
Del blomkål i små buketter, og skær sellerien ud i mundrette tern. Tilsæt grøntsager og fløde til retten, og lad det simre under låg, indtil det er mørt og cremet. Det tager ca. 30-40 minutter.

Skær pølserne ud i passende stykker og tilsæt dem nu retten. Lad det hele simre videre i 5-10 minutter og smag til med salt, peber og soya.

Servér det evt. med en god klat creme fraiche på toppen og lidt krydderurter

TIP: Hvis ikke du bryder dig om den ene eller anden grøntsag, så går det fint at bytte dem ud med andre.

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


2 thoughts on “Svensk pølseret uden kartofler”

    • Hej Lene

      Jeg håber du havde succes med min version af svensk pølseret 🙂 Selvom min kæreste er svensker, så kan jeg jo ikke påstå at have en fordel, da det sjovt nok ikke er en ret der findes i Sverige. Men det smager nu dejligt alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *