Tærte med røget laks og spinat

Tærte med røget laks og spinat

Tærte med røget laks og spinat er altid en sikker vinder. Her får du min version, som selvfølgelig er helt og aldeles LCHF, og fint kan spises på en striks kost.
Hvis jeg skal være helt ærlig, så foretrækker jeg klart den her LCHF tærtebund over en almindelig bund.

Nogle LCHF-alternativer, ligger så langt fra den originale ret, at man ikke kan snyde nogen, men den her tærte kan du fint lave og servere for gæster, uden på nogen måde at skulle gå på kompromis med hverken smag eller konsistens.

 

tærtebund tærtebund

Tærtebund tærte med røget laks

tærte med røget laks tærte med røget laks

 

opskrift

Tærte med røget laks og spinat

1 tærte

 

Tærtebund

180 g revet ost (jeg bruger en blanding af mozarella og rød cheddar)

1 æg

6-8 spsk pofiber

 

Fyld

200 g røget laks

500 g optøet helbladet spinat

4 æg

1,5 dl fløde

1,5 dl hytteost

salt og peber

 

sådan

 

Tænd din ovn på 180 grader varmluft.

Start med at lave din tærtebund, ved at smelte revet ost i en tykbundet gryde (alternativt kan du bruge en mikroovn). Når osten er helt smeltet, røres ægget i. Det kan være lidt svært at få det samlet, så der skal røres kraftigt. Når ægget er rørt sammen med den smeltede ost, tilsættes pofiber indtil du får en "dej" der er til at arbejde med. Rul din tærtebund ud mellem to stykker bagepapir og læg den i en tærteform. Du kan evt. rulle overskydende dej af med din kagerulle, så du får en flot skarp kant.

Forbag din tærtebund i 6-8 minutter, indtil den begynder at tage lidt farve.

Pisk æg, fløde, hytteost, salt og peber grundigt sammen i en skål. Fordel spinat over bunden og drys med lidt salt, placer den røgede laks ovenpå og slut af med at fordele din æggemasse over.

Bag tærten i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.

 

 

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *