LCHF wok med oksekød – sundt, nemt, billigt & lækkert

LCHF wok med oksekød – sundt, nemt, billigt & lækkert

Hvis det hele lige skal gå lidt hurtigt, så er den her LCHF wok virkelig perfekt til formålet. Den er også perfekt hvis du bare har lyst til noget mad der smager virkelig godt.

Der er ingen grænser for hvordan man kan kombinere krydderier, grøntsager og kød i sådan en wok, men her får du i hvert fald et forslag til en variation. Nogle gange er det bare skønt, hvis man kan slippe for at tænke alt for meget selv 🙂

 

LCHF wok med oksekød   LCHF wok med oksekød

LCHF wok med oksekød   LCHF wok med oksekød

 

opskrift

Wok med oksekød 

4 personer

 

500 g skært oksekød i tern

1 rødløg

1 stort fed hvidløg 

200 g friske champignon 

0,5 broccoli

100 g sukkerærter

200 g ærter & gulerødder (fra frost)

1 ds bambusskud

2 ds bønnespirer

4 spsk soya

2 spsk teriyaki

2 spsk engelsk sauce

1-2 spsk peanutbutter

2 tsk stød koriander

2 tsk stødt spidskommen

evt. 2 spsk sesam

Olie til stegning

 

sådan

Rens champignon og del dem i halve eller kvarte. Skær rødløg ud i både og hak hvidløg. Svits kød, løg og champignon i olie i en varm wok indtil det hele har fået en flot gylden farve. Tilsæt soya, teriyaki, engelsk sauce og peanutbutter og krydderier, og bland det godt sammen. Broccoli deles i små fine buketter og tilsættes retten, sammen med ærter og gulerødder. Skyl spirer og bambusskud grundigt i koldt vand og tilsæt det til wokken, sammen med sukkerærter.

Varm det hele grundigt sammen og smag til med salt og peber 

 

TIP: Der kan bruges friske spirer til retten. Fordelen ved konservesspirer er, at de fungerer lidt som nudler. Prøv dig frem med de grøntsager du kan lide.

 

 

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Del denne side med andre...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *